tisdag 31 mars 2009

Stora journalistpriset?

Det här är saxat från http://www.hallandsposten.se/ en Halmstad-baserad tidning.

Om vi ska bortse från omständigheterna kring olyckan och fokusera på rubriken i artikeln istället, så kan jag lätt konstatera att det är skrivet på ett litet dumt vis kanske.

Det är klart att olyckan kunde slutat värre, bilen kunde sugits in i ett plötsligt svart hål så att jorden sprängts, det kunde dykt upp en hel dagisklass från ingenstans och hamnat i bilens väg. Någon kunde varit slarvig och glömt fjärrkontrollen till Rysslands samlade kärnvapen på just den punkt där bilen landade.

Men jag tror inte att det är exakt vad bilföraren i olyckan vill läsa när hon sätter sig med tidningen när hon kommer hem, att det kunde ha "slutat värre". Jag tror att hon är ganska missnöjd med resultatet av sin omkörning i vilket fall som helst.

Jag var själv inblandad i en trafikolycka för typ 4-5 år sedan och jag lovar, om räddningsledaren hade stuckit in skallen genom sidorutan, där jag hängde i ett säkerhetsbälte upp och ner med glassplitter över hela mig och sagt "det kunde ha slutat värre!" så hade han fått se undersidan av min skosula fortare än han hade hunnit säga "änglavakt".

Nu ska jag tina upp lite kyckling till middag, jag blev sugen på glaskross av allt det här.

1 kommentar:

Nille sa...

Där fick du till det i slutet haha