måndag 4 maj 2009

Några dagar i Halmstad

I en hyfsat kronologisk ordning tänkte jag här redovisa mina dagar i Halmstad.
Jag har ju förvisso redan berikat era liv med lite mms:ade bilder som jag har tagit under vägen, men nu kommer det alltså också lite text för er som har väntat..

Vi börjar med en glad bild. Inte för att ni ser så mycket av vad som händer här, men det är en bild från matchen mellan Halmstads BK och Djurgårdens IF. Hlamstad vann med 3-0 och det var ganska skönt. Alltid trevligt att tvåla till Djurgården.


Under matchen umgicks jag med Marcus och Lars, två gamla sköna HBK-fans som stått på Västra ståplats sedan mina första dagar där, 1994 typ.
Jag och Marcus är gamla klasskompisar och vi cyklade tillsammans tillbaka till våra respektive hem. Jag bodde förvisso över hos mamma, men det var ju mitt hem för stunden.
Vi skiljdes åt vid Östergårdsskolan, där vi, en varm kväll i juni 1996, skiljdes åt när vi slutade högstadiet. Cirkeln sluten nu då kanske?

Dagen därpå begav jag mig ner till Västra Stranden med mammas cykel och det finns det ju fler bilder från här nere. Fastnade för den här också;

Det är uppgången från havet till en villa, längst ut mot Simstadion. Jag anar ett fiskeintresse?


Och vänder vi oss om finner vi fler ledtrådar..

En kvart senare; en promenad förbi Simstadion och in i Aleskogen. Här inne har vi kört BMX och mountainbike tills fasaner och påfåglar tog sitt pick och pack och lämnade skogen för gott.


Ett stenkast därifrån ligger den här lilla stugan. Min mormor och morfar tog sina sparade slantar och köpte den för hundratusen år sedan och renoverade den till toppskick och där spenderade jag mina barndoms somrar med min syster. Jag är ju ett arbetarbarn och mamma jobbade ofta och mycket under sommaren när jag var liten, så det var skönt att komma ifrån stadslivet och äta mormors mat och, som sagt, cykla i terrängen ett stenkast därifrån.

Under min vistelse i Halmstad bodde jag i mitt gamla pojkrum, med de mest klassiska sänglakanen som jag vet. Måste finnas i alla hushåll.
Katten Alice låg och väntade på mig varje kväll, trogen som en hund och med det karaktäristiska sluga leendet.

Här är jag ute på exkursion till Östra Stranden med bröderna Norén. Jonas på passagerarplats och Jens, sneglandes i backspegeln.
Ungefär 20 minuter senare åt vi mjukglass.
Sen åkte vi hem till Jens och provade kattleksaker.
Någon dag senare upptäcker jag en tobaksbutik på Storgatan där de onekligen säljer trisslotter.

Goda vänner och katter och allt där, i all ära. Men den skönaste stunden var nog den här nedanför. Jag dricker en cocacola nere vid Nissans strand i vårsolen. Meditation för mig.


Sista dagen i Halmstad. Jag körde förbi Skatteverket med min och mammas deklarationer, klart för i år. 327 kronor i vinst på aktieförsäljning och drygt 320 000 i inkomst. Det gör mig till en av landets höginkomsttagare, tydligen. Vad vet jag om sånt. Jag jobbar och sliter, sen får jag lön. Jag skäms inte för något som jag förtjänar. Avundsjuka är till för dem avundsjuka, tycker jag.
En kort men trevlig sväng förbi Tylösand blev det också, där min far satt och höll upp en linjal för ögonen, han hade varit ute och, klyschigt nog, spelat golf. Lillasyster och pappas fru såg ut att må bra också.
Nu säger vi nog så, för ikväll. Natti natti!

2 kommentarer:

Fia sa...

Hej! Har läst din blogg ett tag nu och jag tänkte bara säga att jag gillar den :)

Vickie sa...

ALICE!WIIIII, Vickieskissegosegos...vill pussa på...Faan man kanske skulle ha en katt...(Du vet att hon gillar mig mer än dig, elle hur? Frågade hon efter mig?)