torsdag 14 maj 2009

Lite Sverigedemokrater, tjollahopp tjollahej

Idag hade den totalt inkompetenta polisledningen i Göteborg, haft det usla omdömet att förlägga en torgmanifestation med Sverigedemokraterna mitt i Brunnsparken.
För er som är från någon annan socken, kan jag berätta att Brunnsparken är Göteborgs motsvarighet till T-centralen i Stockohlm, med dem skillnaderna att det är på tok för trångt för bussar och spårvagnar och människor att vistas där samtidigt eftersom det är byggt efter befolkning som inte motsvarar dagens önskemål eller behov. Och dessutom kan du inte ta många steg i Brunnsparken förrän du står på en plats där en buss eller spårvagn rusar mot dig i full hastighet (30 km/timmen men ändå..).

Dessutom korsar en högtrafikerad gångväg mellan Nordstan och Arkaden/NK rakt genom Brunnsparken, över spår och annat elände.

På den här platsen ansåg Göteborgspolisen (kända för bland annat fiaskot under EU-kravallerna 2001) att det var lämpligt att hålla ett torgmöte med Sveriges mest hatade parti, Sverigedemokraterna. Och för att spetsa till situationen lite extra så valde man lunchrusningen som tidspunkt för demonstrationstillståndet, så att de som tvivlat på Göteborgspolisens inkompetens, nu kunde vara riktigt säkra på sin sak.

Nåväl.
Jag var där och min kamera också. Så jag plåtade lite, och här har ni några intressanta bilder.


Här har ni Jimmie Åkesson, ledare för Sverigedemokraterna


Och här har ni en samling Göteborgare som hade kommit dit för mötets skull. Kanske inte för att lyssna så mycket som att uttrycka sin egen åsikt.


Någon person hystade iväg ett par ägg mot Jimmie och hans vänner.


Strax därefter stormar våra vänner från Göteborgspolisen fram, rakt över kollektivtrafikens körfält, och väljer ut en ung kvinna i publiken och släpar med henne till sin svarta hemliga polisbuss, en bit bort.

Här har ni entrén till Nordstan, som om den inte var igenkorkad i vanliga fall, så kände sig Göteborgspolisen tvungen att sätta stopp för all sorts passering genom ingången, till affärsinnehavarna och allmänhetens stora förtjusning.

Här har ni en herre som var någon sorts kompis med Jimmie Åkesson och de andra Sverigedemokraterna. Han kanske till och med är Sverigedemokrat själv. Vi får anledning att återkomma till 'kompisen' alldeles strax.

Här har hela glada Sverigedemokratgänget tröttnat på att 'hänga i Brunnsparken' och hoppar in i sin Toyta Hiace och puttrar iväg, längs spårvagnsspåret.


Göteborgarna ville vinka hejdå till Sverigedemokraterna i deras Volvo 944.
(observera kollektivtrafikkaoset som Göteborgspolisen lyckats åstadkomma i bakgrunden)
Här skulle man kunna tänka sig att motdemonstrationen upplöses och att Brunnsparken återgår till vardagen med flöjtspelande tiggare och stressade brats. MEn då dyker våran "Kompis" upp igen där han står och köper en cocacola av en man i korvståndet i Brunnsparken.
En ung man som, får vi anta, inte är Sverigedeokraternas största fan i Göteborg, känner igen honom och börjar strax därefter att skälla ut "Kompisen" som då tar sig fram till en polisbuss från nyss nämnda Göteborgspolisen.Det räcker med någon minuts högljudd envägskommunikation för att en polisman ska hoppa ut ur polisbussen och springa 4-5 meter(!) för att skrämma iväg den unge mannen.
(Vem hade inte blivit rädd för en arg man med pistol i Brunnsparken?)

Vår 'Kompis' blev nog också lite rädd, så han fick åka med Göteborgspolisen från platsen.
Snipp snapp snut, så var sagan slut.
Kontenta:
*Alla ska få demonstrera, gör gärna det.
Men var beredd att ta skiten om ni står och är främlingsfientliga mitt i staden. Skriv inte på era "turnébloggar" att ni är förvånade över att det finns så många "Sverigehatare" för där har ni käpprätt fel.
Det är inte landet Sverige de hatar, det är NI som blir hatade. Just precis ni.
*Nästa gång det kommer trailertrash till Göteborg för att vara msygrasistiska på blanka dagen, snälla Göteborgspolisen, lägg mötet på någon annan plats som inte är till bredden proppfull med spårvagnar och resenärer som ska åka kollektivtrafik. Fråga Västtrafik om det är lämpligt (som om Västtrafik någonsin har gjort någonting rätt, men lokaltrafik är ändå deras grej)
Nu ska Jonas gå och köpa choklad. Hej hej.

3 kommentarer:

Erik sa...

http://www.5muppiluften.blogspot.com/

Erik sa...

http://www.5muppiluften.blogspot.com/

Erik sa...

"Göteborgarna ville vinka hejdå till Sverigedemokraterna i deras Volvo 944."

Det är en 855 med väldigt solblekta ljyslyktor! =)