tisdag 18 januari 2011

Ett kreativt kaos

Ja det är mycket nu och jag trivs så himla bra med livet att jag knappt finner någon inspiration att blogga. Och nej jag tänker inte gå ner mig i någon depression eller börja knäka bara för att ni ska få er några gratis skratt. Men samtidigt håller jag med er, det är lite lång tid mellan inläggen just nu och nästan alla inlägg handlar om just den grejen också. Det är något som jag ber om ursäkt för, samtidigt som jag kunde bry mig mer, ni betalar ju inte precis för tjänsten. Muhaha.

Just nu sitter jag exakt där bilden är tagen. Eller lite närmare skrivbordet faktiskt, backade med stol och allt för att kunna ta bilden (hoppas ni antecknar nu).

Det är min arbetsplats här på GYRO (www.gyrockcity.se). Jag håller just på att planera ett större projekt för eleverna, som om jag någonsin har gjort det tidigare.. Idag var jag så ivrig att jag sträckte en hälsena på vänster fot. Det var så mysigt att jag blev på dåligt humör och tjurade ända fram till lunch. Lunchen bestod av min underbara och berömda lasagne med sallad och what not.

Köp olivolja med citron-smak. Den får allt att smaka gott, jag tuggade i mig två suddgummin igår bara för att de var indränkta i det.

Och när vi ändå pratar om olja så kan jag bara tipsa er om att inte köpa grejer innehållande palmolja. Varför inte det? Det ska jag tala om för er, det ska ni ha klart för er. Därför att på Borneo håller man på och förstör regnskog och mängder av arters naturliga habitat för att kunna odla palmer som man utvinner palmolja ur. De fattiga bönderna säljer sin mark till fittor som Eldorado och Axfood och liknande eftersom de betalar "bra". Sen flyr djuren längre in bland träden som finns kvar medan ekosystemet sakta kollapsar.

Så ge fan i palmoljan. Även om det kostar några kronor mer att köpa ekologiska Tortillias så är det värt det, hellre än att köpa icke-ekologiska!


Nu ska jag simma en och halv kilometer. Hej då.

2 kommentarer:

Johan sa...

men palmoljan finns typ ÖVERALLT! nästan alla schampon, tvålar och lotions. jorru, du har nog huggit ner din beskärda del av regnskogen du med ;)
pay back time!

http://www.ettklickforskogen.se/

okej, det är inte regnskog, men skog iaf!

hugz

Lisa sa...

Hahaha, hittade in här av en slump, gillar ditt sätt att skriva, hare gött