söndag 28 mars 2010

Hoffmaestro @ Globen-annexet. Nu är det

Hoffmaestro @ Globen-annexet.
Nu är det klart och jag åker nu. Hem till Simon och sova. Klart slut kära vänner!

lördag 27 mars 2010

Hoffmaestro @ Globen-annexet. Spelningen

Hoffmaestro @ Globen-annexet.
Spelningen klar. Nedrigg pågår. Grymt bra gig. Men trött..

Hoffmaestro @ Globen-annexet. 7 min till

Hoffmaestro @ Globen-annexet.
7 min till gig.

Hoffmaestro @ Globen-annexet. Publiken

Hoffmaestro @ Globen-annexet.

Publiken är insläppt, 10 minuter kvar. Nu kör vi.

Hoffmaestro @ Globen-annexet. Lite rekvi

Hoffmaestro @ Globen-annexet.
Lite rekvisita på scenen..

Hoffmaestro @ Globen-annexet. Det börjar

Hoffmaestro @ Globen-annexet.
Det börjar närma sig genrep nu.. 3 timmar till nedsläpp!

Hoffmaestro @ Globen-annexet. Nu testar

Hoffmaestro @ Globen-annexet.
Nu testar ljuset, ljuset. Våra kameror och monitorer verkar fungera och bandet är på plats. Just nu är det enda bekymret att få över ett rep över ljustrossen som hänger 10 meter ovanför scenen. Sångaren i Hoffmaestro har tagit uppgiften på största allvar. Själv behöver jag kaffe och mat. Och kaffe. 3.5 timmar till gig.

Hoffmaestro @ Globen-annexet. Vi har fåt

Hoffmaestro @ Globen-annexet.
Vi har fått kravallstaket. Kan ju vara.. Bra..?

Hoffmaestro @ Globen-annexet. Skärmarna

Hoffmaestro @ Globen-annexet.
Skärmarna verkar funka också..

Hoffmaestro @ Globen-annexet. 5 timmar t

Hoffmaestro @ Globen-annexet.
5 timmar till gig. Tekniken är på plats.

Hoffmaestro @ Globen-annexet. Vi ska tyd

Hoffmaestro @ Globen-annexet.
Vi ska tydligen banda giget....

Hoffmaestro @ Globen-annexet. Nu börjar

Hoffmaestro @ Globen-annexet.
Nu börjar scenen ta form och kablarna är typ dragna. 8.5 timmar till gigstart.

H

Hoffmaestro @ Globen-annexet.
McFrulle. Full rulle!

Hoffmaestro @ Globen-annexet. Scenen är

Hoffmaestro @ Globen-annexet.
Scenen är lite..sen?

onsdag 24 mars 2010

tisdag 23 mars 2010

fredag 19 mars 2010

Det är viktigt att Musse Piggs läsare lä

Det är viktigt att Musse Piggs läsare lär sig att sikta och skjuta.

Götgatan 13:35

Götgatan 13:35

Pizza i Bagarmossen is the new black.

Pizza i Bagarmossen is the new black.

torsdag 18 mars 2010

Som en spårvagn, fast snabbare och fakti

Som en spårvagn, fast snabbare och faktiskt fräschare..

onsdag 17 mars 2010

tisdag 16 mars 2010

Göteborg v. 2

Nu har jag bott i Göteborg i 3 år, två veckor och 1 dag och 17 timmar. Ungefär.

Det var lite av ett antiklimax när jag först flyttade hit, samma dag som jag körde upp med all packning och möbler var jag tvungen att åka tillbaka ner till Halmstad för att jobba dagen därpå.
Jag var inte jättesugen på det då, och det förstår jag fortfarande.
När jag väl kom till Göteborg dagen därpå, efter jobbet då, kändes det otroligt tomt.
Jag stod i mitt nya vardagsrum och tittade på alla kartonger, all skit, alla möbler som stod huller om buller. Jag undrade för mig själv hur i helvete det här skulle gå till.
Dessutom var jag pank. Eller inte så pank som jag var sommaren 2009, när jag köpte ett paket jäst för mina sista två kronor (på riktigt). Men jag var inte direkt rik heller.

Mina stora utgifter var tågbiljetter ner till Halmstad för att jobba på TV4 där nere. Sen sökte jag plötsligt och fick jobb på Sveriges Television här i Göteborg.
Tiden rasslade på, jag gjorde Andra Avenyn, Doobidoo och Riverside i ett nafs. Sen var det slut på det roliga i december 2009 och min tanke var att börja frilansa igen och det var en lockande tanke, att vara fri som fågeln och göra hyfsat välavlönade jobb som dessutom i regel är otroligt givande och roliga. Men det blev bara en kortfilm och en Lars Winnerbäck-konsert sen blev det plötsligt mars och självinsikten kom som en brevbomb på posten.
Jag blev nyss tvungen att anmäla mig till Arbetsförmedlingen och söka A-kassa.
Det känns lite som en förlust.

Men så lyssnade jag plötsligt på Imperiets "Kriget med mig själv" och så kom jag på att jag har varit här förut. Inte i Göteborg alltså, utan jag har varit i den här delen av livet förut.
Jag har lärt mig dricka kaffe, jag har fått telefonsamtal med jobberbjudande, jag har hittat pengar på gatan, vunnit på BingoLotto, blåst hyresvärdar och tjatat till mig det jag har velat ha.

Och fan. Jag börjar kunna det här nu. Det handlar bara om lite attityd, självinsikt och disciplin, vilket i och för sig är egenskaper som jag kanske behöver förädla något, men genom åren har jag tagit mig genom djupare träsk och tätare skogar än det här.
Om jag bara inte fastnar i mig själv.
Det har hänt förut och det har ingenting med årstider att göra.

Idag har jag ringt runt till olika myndigheter och begärt handlingar och blanketter och jag ser lika mycket fram emot att fylla i dem, som judarna såg fram emot kristallnatten, men det är något jag bara måste göra annars får jag inga pengar. Och med den metaforen i färskt minne kanske jag inte har det så illa ställt ändå..

Jag ska inte förlora kriget med mig själv den här gången heller.

måndag 15 mars 2010

torsdag 11 mars 2010

Det här var, en gång i tiden, en boxning

Det här var, en gång i tiden, en boxningsklubb i TV-serien Andra Avenyn. Jag har spenderat ungefär 1.5 år där inne och i går var jag tillbaka. Det var utförsäljning av all rekvisita och möbler. Alla väggar är rivna, all dekor är borta och skådespelarna har lämnat sedan länge. Inspelningstekniken är utriven och filmteamen jobbar på andra produktioner nu.

Jag ska vara ärlig, jag saknar inte tjafset om arbetstid, stressen eller de mörka långa dagarna i de båda gigantiska studiorna. Men jag saknar det som fick en att stå ut; de underbara människorna som jag fick chansen att arbeta och umgås med.

Men man måste ju gå vidare och det gör jag också, nya produktioner och jobb syns bakom hörnet. Imorgon har vi premiär för kortfilmen "Så med en kyss jag dör" och om en månad ska jag plåta en annan kortfilm. I luckan mellan jobben tigger jag pengar av a-kassan och äter pasta.. Där har ni den glamourösa filmvärlden i ett nötskal. I love it!

onsdag 10 mars 2010

måndag 8 mars 2010

Mössa inomhus

Killen är helt galen, har han mössa inomhus? Japp det har han, Jag har mössa inomhus.

Men det är det snart slut med, jag var inne på Arbetsförmedlingen Kultur idag och skrev in mig. Så nu är jag där igen, nu har jag ställt mig i ledet igen. Fan. Friheten var löjligt skön och söt, men nu måste jag ta av mig mössan och vattenkamma håret och knacka försiktigt på dörren för att få mina pengar. A handout for the blind and stupid, please sir?

Men de ska i och för sig ge mig en 2 veckors webside-byggande-kurs helt gratis, det kan ju vara vettigt. Jag menar, ta en TITT på den här layouten!.. Folk tar skydd när de ser de olika nyanserna av grönt.

söndag 7 mars 2010

måndag 1 mars 2010

Jag är äntligen på väg!

Jag har gått och tänkt att jag skulle avsluta mitt medlemskap på www.qruiser.se, en community för hbt-personer, ganska länge nu och vet ni vad, jag gjorde det nu i månadsskiftet.
Det känns lite konstigt.
Men samtidigt skönt, att inte sitta och småbabbla med en massa skumma typer där i tid och otid. Det har säkert varit en timme om dagen i genomsnitt. I åtta år! Det blir i runda slängar 121 dygn. Alltså nästan ett halvår som jag har varit online där.



Men nu är det alltså klart. Och frågan är vad jag nu ska göra med min tid? Jo jag funderar på att börja studera möbelsnickeri, det har jag velat göra länge och nu ska jag disponera om min tid så att jag får det gjort!

Och så ska jag ju fara till Stockholm snart igen, det gillar vi som fan! Den 17:e kommer jag upp igen. Ses då, om ni är riktiga!