fredag 24 september 2010

Förbannade kuvert

Först och främst vill jag tillägga att jag är glad för att det är fredag och det är värsta sommarvädret i Hultsfred, 20 grader varmt var lite oväntat.
GYRO-personalen for ner till Metropol och åt en galet god lunch på buffén och deras kaffe var det godaste jag har druckit i år. 80 kronor men vafan, lätt värt!

Jo, sen kom jag hem från jobbet, föga förvånande kanske. Jag var lite uppe i varv eftersom jag ska åka ner till Ostkustens Las Vegas, Kalmar, imorgon och jag gick bort till återvinningsstationen med en kasse full av tidningar och kartonger.
Och döm av min förvåning när jag, efter att jag redan har slängt skräpet, ser en liten skylt där det står "ej kuvert". Vad är det frågan om, varför får jag inte slänga kuvert, av papper, i pappersinsamlingen? Var ska jag annars slänga dem, i metallförsamlingen? I sjön? Göra en Anslagstavlan och bara "zazazaaaaam ATJO!?"

Nu var skadan redan skedd, inte en chans att jag dyker ner bland gamla papper för att fiska upp ett gäng kuvert som man, av helt GALNA anledningar inte får kastas bland..papper.
Jag gick därifrån en smula skamsen, en smula förbannad, en skopa "äh vafan".
Egentligen skiter jag i vilket, om världen går under för att det ligger fem-sex kuvert i pappersinsamlingen i Hultsfred så får det väl vara så.

Och med tanke på hur Valmyndigheten agerar i dessa dagar så är nog inte jag den största brottslingen när det gäller hanteringen av kuvert i det här landet.

3 kommentarer:

leez sa...

tror de gäller fönsterkuvert... du vet med plast o grejs i. :-) så jag får slänga alla jävla fakturakuvert bland kattskiten.

Herr Chapman sa...

Anledningen till att du inte får slänga kuvert i pappersinsamlingen är för att limmet som finns på kuverten fastnar på valsarna när pappret ska återvinnas och då fastnar dessa och maskinerna stannar och måste rengöras innan man kan köra igång igen. Så Jonas, inga kuvert i återvinningen :)

Scripta-Anna sa...

hmm... lite besservisser-kommentar här nu då... tror dom med kuvert menar fönsterkuvert ;-) Dvs dom kuvert som är tillverkat av annat än bara papper... papperskuverten kan du nog slänga med gott samvete :-)