lördag 8 maj 2010

Innan mörkret faller

Jag är lite lat med bloggandet för tillfället.

Men hav förtröstan, det kommer säkert komma igång igen så småningom.
Grejen är att jag faktiskt mår riktigt bra numera, lite småsvackor ibland, typ missade spårvagnar eller telefonköer, men sådan kan jag leva med.
Kommer ni ihåg när jag bloggade var och varannan dag? Det var för att jag hade så mycket att skriva av mig, all ångest (buhuu) och paniken över pengar och så vidare.
Nu är jag kanske inte stenrik på något vis, jag är till och med lite fattig om jag ska vara ärlig, bakar bröd och snålar. Men jag var på en kurs, arrangerad av vår kära arbetsförmedling och då fick jag ju tydligen pengar för det, av försäkringskassan. Spännande.
8000 kronor fick jag för att jag gick en kurs.
I min bok är det väldigt skumt att få betalt för att få en kurs men det här landet är ju väldigt märkligt och skumt.

Sen var jag ju i Hultsfred (här kallat Hultan) för elfte gången i mitt liv men den här gången var det inte för festivalen utan för att träffa rektor och biträdande rektor på GYRO, eller Gymnasium Rockcity som det heter. De vill ha mig som lärare i ämnen som Rörlig bild, Mediekommunikation, Estetisk Verksamhet och så vidare.
Det slutade med att jag fick jobbet så nu ska jag, eller i augusti såklart, flytta till Småland.
Det kommer nog bli ack så intressant.
Lärare..
Men jag ser det verkligen som en erfarenhet och ser fram emot utmaningen. Jag tror att det kan ge mig en hel del kickar att få lära ut det jag kan och lite till.

Sen blir det lite festivaler i sommar också, det ska bli kul. Däribland Hultsfred och Peace & Love.
Ska ni dit får ni hålla utkik efter den korta men charmige (öh..) fotografen som antagligen har mössa på sig oavsett hur varmt det är ute..

Nu sitter jag på det där caféet i Arkaden i Göteborg, och nu vet jag vad det heter också; Piece of Cake. Trevlig personal, bra priser och gott kaffe. 3.5/5 i betyg skulle jag nog ge stället.
Är det förresten normalt att bli törstig av kaffe? Det blir jag i alla fall.

Ikväll, hoppas jag, jag ska ringa dem nu, blir det en öl eller två med Carl och Tommy som är nyförlovade. Jag får kompensera att jag missade förlovningsfesten med att bjuda på jordnötterna eller något sen.

Hörs vänner!

Inga kommentarer: